« Vissza a program listához

 

Nemzetközi páros pergető verseny


Esemény részletek
 • Időpont:

Tisztelt Horgásztársak!
A COVID19 vírus miatt kialakult helyzetre és a kormány rendeletére való tekintettel a tavaszi pergető versenyt el kell, hogy halasszuk, mely tervezetten november 20-án kerül megrendezésre. Természetesen, azon versenyzők részére, akiknek a versenyen való részvétele bizonytalan ebben az időpontban, nevük és bankszámlaszámuk lorintepeca@gmail.com e-mail címre történő megküldésével a nevezési díjat visszautaljuk.
Köszönjük a megértést!

Nevezés:

A nevezéseket csak korlátozott számban (30 csapat), a nevezés sorrendjében tudjuk elfogadni. A nevezési díjakat utalással kérjük feladni az egyesület OTP Banknál vezetett 11748038-20103088-as bankszámlaszámára (közleményben a csapattagok nevével), vagy a halvédelmi megbízottaknál a horgásztanyán befizetni nyugta ellenében. A nevezési határidőig teljesített díjbefizetést tudjuk csak elfogadni. Utalni, illetve befizetni kizárólag a halőrökkel való egyeztetést követően lehetséges a +36/20/551-3616-os telefonszámon, ellenkező estben a jelentkezés érvénytelen.

Tájékoztatás a vízről az egyesület honlapján (www.lorinte.hu), illetve a fenti telefonszámon.

FIGYELEM! A JELENLEGI VÍRUSHELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL KÜLFÖLDI HORGÁSZOK NEVEZÉSÉT EBBEN AZ ÉVBEN NEM TUDJUK FOGADNI. SORSOLÁSKOR A SZÁJMASZK HASZNÁLATA MINDEN VERSENYZŐNEK KÖTELEZŐ. A VERSENYRE KÉRJÜK, MINDENKI HOZZA MAGÁVAL KITÖLTVE A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS NYILATKOZATOT, MELY AZ ALÁBBI LINKRŐL LETÖLTHETŐ: https://www.lorinte.hu/wp-content/uploads/Nyilatkozat-sportrendezv%C3%A9nyen-val%C3%B3-r%C3%A9szv%C3%A9telhez-koronav%C3%ADrus-idej%C3%A9n.pdf

A KÖZÖS EBÉD SZINTÉN A VÍRUSHELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL ELMARAD, HELYETTE MINDEN VERSENYZŐ SORSOLÁSKOR ÉTKEZÉSI CSOMAGOT (SZENDVICSEKET+ÜDÍTŐT) FOG KAPNI.

A verseny programja:

06:30 – 07:00 – gyülekező a horgásztanyán, regisztráció, reggeli
07:00 – 07:45 – megnyitó, szabályok ismertetése, sorsolás
07:45 – 08:30 – parti helyek elfoglalása
08:30 – 13:30 – verseny
13:30 – 15:00 – mérés, visszaérkezés a horgásztanyára, összesítés
15:00 – eredményhirdetés, díjátadás

A verseny szabályai:

Az 5 órás egyfordulós, szektorozott páros horgászverseny, parti – verseny keretében kerül lebonyolításra. A tó két szektorra lesz osztva (1. szektor – ajkai oldal, 2. szektor – devecseri oldal). A szektorokhoz a gátak is hozzá tartoznak (1. szektor – középső gát, 2. szektor – nagy gát), de a temető öbölben – mivel az kíméleti terület – a horgászat a verseny ideje alatt is tilos! A csapattagok sorsolás után maguk közt döntik el, hogy melyikük melyik szektorban szeretne horgászni. Kizárólag pergető módszerrel fogott ragadozó halak kerülnek értékelésre (süllő, harcsa, balin, csuka, sügér, domolykó).

Horgászni partról, a másik csapat zavarása nélkül, egymástól min. 8-10 m távolságra, egyetlen kézben tartott bottal szabad. A horgászhely a verseny ideje alatt szektoron belül tetszőlegesen változtatható. A parton bármennyi felszerelt bot rendelkezésre állhat.

Bármilyen pergető módszer és műcsali megengedett, de csak egyetlen csalival felszerelt készség használható. Merítőháló és halvédelmi matrac használata kötelező! A kifogott halakat, lehetőség szerint azonnal mérni kell, vagy mérésig kíméletesen, haltartó szákban (pontyzsákban) élve kell tartani, majd visszaengedni. Kérjük a szájbilincs használatának mellőzését! A kisebb egyedméretű halakat (sügér, domolykó) nem fém, gyűrűs haltartóban kell tárolni. Az elpusztult halakat nem mérik le, nem számítanak bele a versenybe!

A ragadozó halon kívül fogott egyéb halakat haladéktalanul, kíméletesen vissza kell engedni a tóba!

A rendezőség a versenyből kizárja azt a csapatot, amelynek bármely tagja a szomszédos csapatot szándékosan zavarja, a versenyszabályokat nem tartja be. Kizárással él a rendezőség a környezet szándékos rongálása, vagy szemetelés, vízszennyezés esetén, valamint a koronavírussal kapcsolatos előírások megszegése végett is. A verseny kezdetét és befejezését kolompolással jelezzük. A fent nem említett kérdésekben a rendezőség dönt. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt.

Az esetleges balesetekért a rendezőség felelősséget nem vállal!

Értékelés:

Minden kifogott ragadozó hal (harcsa, csuka, süllő, balin, sügér, domolykó) centiméterben mért testhossza számít bele az eredménybe. Ahány centiméter a mért hal testhossza, annyi pontot kap a csapat. A két versenyző szektorhelyezése összeadódik, ez adja a végeredményt. Pontegyenlőség esetén az több halat fogott csapat kerül előnyösebb pozícióba. Azonos darabszám esetén az összes centi dönt. A verseny ideje alatt a méretkorlátozást a vezetőség feloldja.

Nevezettek:

 1. Borsos Sándor – Asbóth Tibor
 2. Szikszai Tamás – Fábián Sándor
 3. Földházi Ferenc – Barna Lajos
 4. Haskó Tamás – Haskó Attila
 5. Szebellédi István – Szebellédi Patrik
 6. Gazsó Róbert – Horváth Ádám
 7. Bősze János – Szigeti Szabolcs
 8. Herczeg Márk – Scharf Máté (TOP FISH 2001 Kft.)
 9. Juhász Gábor – Martonosi Zoltán
 10. Takács Kornél – Kovács Tamás
 11. Takács Attila – Zahorán Zoltán
 12. Szokol István – Maglódi Balázs
 13. Muth László – Füles József
 14. Váradi Ferenc – Pekalics László
 15. Kovács Zoltán – Tóth László
 16. Sziklai Gábor – Vajda Csaba
 17. Markán Zoltán – Markán László
 18. Kállói Tamás – Balázs Ottó
 19. Behek István – Behek Dávid
 20. Tihanyi Péter – Tihanyi József
 21. Molnár László – Fodor József
 22. Oszkó István – Lenner Barnabás
 23. Kántor Bálint – Kötél Tamás
 24. Kabódi Attila – Bálint Róbert
 25. Izsó György – Pánti Zoltán
 26. Bakos Márton – Nádasi István
 27. Molnár András –
 28. Gönczi Attila – Gönczi György
 29. Odrobina Péter – Törteli Gábor
 30. Karádi László – Ihász Tibor

 

« Vissza a program listához