« Vissza a program listához

 

IX. Nemzetközi Páros Pergető Verseny


Esemény részletek

Nevezés:

A nevezéseket 2019. szeptember 02-től csak korlátozott számban (30 csapat), a nevezés sorrendjében tudjuk elfogadni. A nevezési díjakat utalással kérjük feladni az egyesület OTP Banknál vezetett 11748038-20103088-as bankszámlaszámára (közleményben a csapattagok nevével), vagy a halvédelmi megbízottaknál a horgásztanyán befizetni nyugta ellenében. A nevezési határidőig teljesített díjbefizetést tudjuk csak elfogadni, amit a regisztrációnál kérünk bemutatni. Utalni, illetve befizetni kizárólag a halőrökkel való egyeztetést követően lehetséges a +36/20/551-3616-os telefonszámon, ellenkező estben a jelentkezés érvénytelen.

Tájékoztatás a vízről az egyesület honlapján (www.lorinte.hu), illetve a 20/551-3616-os telefonszámon.

A verseny programja:

06:30 – 07:00 – gyülekező a horgásztanyán, regisztráció, reggeli
07:00 – 07:45 – megnyitó, szabályok ismertetése, sorsolás
07:45 – 08:30 – parti helyek elfoglalása
08:30 – 13:30 – verseny
13:30 – 14:00 – mérés, visszaérkezés a horgásztanyára
14:00 – 15:00 – közös ebéd, összesítés
15:00 – eredményhirdetés, díjátadás

A verseny szabályai:

Az 5 órás egyfordulós, szektorozott páros horgászverseny, parti – verseny keretében kerül lebonyolításra. A tó két szektorra lesz osztva (1. szektor – ajkai oldal, 2. szektor – devecseri oldal). A szektorokhoz a gátak is hozzá tartoznak (1. szektor – középső gát, 2. szektor – nagy gát), de a temető öbölben – mivel az kíméleti terület – a horgászat a verseny ideje alatt is tilos! A csapattagok sorsolás után maguk közt döntik el, hogy melyikük melyik szektorban szeretne horgászni. Kizárólag pergető módszerrel fogott ragadozó halak kerülnek értékelésre (süllő, harcsa, balin, csuka, sügér, domolykó).

Horgászni partról, a másik csapat zavarása nélkül, egymástól min. 8-10 m távolságra, egyetlen kézben tartott bottal szabad. A horgászhely a verseny ideje alatt szektoron belül tetszőlegesen változtatható. A parton bármennyi felszerelt bot lehet.

Bármilyen pergető módszer és műcsali megengedett, de csak egyetlen csalival felszerelt készség használható. Merítőháló és halvédelmi matrac (a halászati törvény értelmében) használata kötelező! A kifogott halakat, lehetőség szerint azonnal mérni kell, vagy mérésig kíméletesen, haltartó szákba (pontyzsákba) élve kell tartani, majd visszaengedni. Kérjük a szájbilincs használatának mellőzését! A kisebb egyedméretű halakat (sügér, domolykó) nem fém, gyűrűs haltartóban kell tárolni. Az elpusztult halak nem számítanak bele a versenybe!

A ragadozó halon kívül fogott egyéb halakat haladéktalanul, kíméletesen vissza kell engedni a tóba!

A rendezőség a versenyből kizárja azt a csapatot, amelynek bármely tagja a szomszédos csapatot szándékosan zavarja, a versenyszabályokat nem tartja be. Kizárással él a rendezőség a környezet szándékos rongálása, vagy szemetelés, vízszennyezés esetén is. A verseny kezdetét és befejezését kolompolással jelezzük. A fent nem említett kérdésekben a rendezőség dönt. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt.

Az esetleges balesetekért a rendezőség felelősséget nem vállal!

Értékelés:

Minden kifogott ragadozó hal (harcsa, csuka, süllő, balin, sügér, domolykó) centiméterben mért testhossza számít bele az eredménybe. Ahány centiméter a mért hal testhossza, annyi pontot kap a csapat. A két versenyző szektorhelyezése összeadódik, ez adja a végeredményt. Pontegyenlőség esetén az több halat fogott csapat kerül előnyösebb pozícióba. Azonos darabszám esetén az összes centi dönt. A verseny ideje alatt a méretkorlátozást a vezetőség feloldja.

Nevezett csapatok (2019.09.05-ig):

 1. Borsos Sándor – Borsos István
 2. Balaton Zsolt – ifj. Balaton Zsolt
 3. Csuka Ádám – Szabó Zoltán
 4. Endre Géza – Jéga Szabó Zoltán
 5. Ihász Tibor – Karádi László
 6. Szikszai Tamás – Fábián Sándor
 7. Földházi Ferenc – Barna Lajos
 8. Haskó Tamás – Haskó Attila
 9. Szebelédi István – Szebelédi Patrik
 10. Kállay Tamás – Balázs Ottó
 11. Fehér Boga Pál – Bősze János
 12. Góczón Attila – Vincze Zoltán
 13. Gazsó Róbert – Horváth Ádám
 14. Markán Zoltán – Markán László
 15. Robert Kiralj – Tomislav Loncaric
 16. Danijel Medvar – Drazen Mikolaj
 17. Dubravko Fajt – Ivan Androci jr.
 18. Ivan Androci st. – Zlatko Pecenec
 19. Váradi Ferenc – Muth László
 20. Szokol István – Maglódi Balázs
 21. Pekalics László – Pintér Zsolt
 22. Kovács Zoltán – Tóth László
 23. Mirko Hanzekovic – Hrvoje Stevinovic
 24. Branimir Kalinic – Mario Kalinic
 25. Györkös József – Molnár László
 26. Kaszper János – Mészáros András
 27. Kovács Tamás – Takács Kornél
 28. Takács Attila – Juhász Gábor
 29. Galambos Tamás – Galambos Mátyás
 30. Sinisa Pizir – Jasmin Habulin
« Vissza a program listához