Bojlis horgászrend

Bojlis jegyet csak érvényes állami horgászjegy, valamint az előírt, személyi azonosításra szolgáló okmányok és halfogásra alkalmas, működő felszerelések megléte esetén adunk ki!

Bojlis horgászatra március 15-től november 30-ig (ettől a vezetőség rossz időjárás esetén eltérhet), a hét minden napján lehetőség van a kijelölt vendég horgászhelyeken, valamint az egyesületi tagokkal (horgászhely tulajdonosokkal) és a halőrrel előzetesen egyeztetett horgászállásokon.

Bojlis horgászjeggyel horgászni nem csak a bojlis horgászatra kijelölt, számozott vendég horgászhelyeken lehetséges. A további horgászhelyek tulajdonosával és a halőrrel való előzetes egyeztetést követően is engedélyezett a bojlis horgászat.

A tavon a nagy gáttal párhuzamosan maxmálisan 100 m-ig lehet elhelyezni szereléket és bóját. A nem a tó közepére merőleges parti helyeken a szomszédos horgászok zavarása nélkül kell a szereléket vízbe juttatni. A bójázást minden esetben a halőrrel.

A számozott vendég horgászhelyeken szektor bója jelzi a meghorgászható távolságot és szélességet.

A számozott horgászhelyek előzetes foglalására van lehetőség. Amennyiben a horgász előre nem foglal horgászhelyet, úgy tudomásul veszi, hogy horgásznia csak a tervezett horgászat teljes időtartamára szabad helyeken, a halőrrel egyeztetve szabad.

Éjszaka és rossz látási körülmények között a horgászhely folyamatos, távolról is jól látható, ugyanakkor a többi horgász és az élővilág számára nem zavaró megvilágítása kötelező.

Az etetett, illetve horgászott helyeket ”H” vagy dőlő bójákkal lehet megjelölni, melyeket a horgászat végeztével el kell távolítani!

Csónak használata helykeresés, a szerelék csónakból történő bejuttatása, etetés, és fárasztás céljából engedélyezett! Etetőhajó mind etetésre, mind a szerelék bejuttatására használható. A csónakhasználatra, a vízen való tartózkodásra külön szabályzat érvényes.

A tóra érkező bojlis vendéghorgász köteles saját, vagy egyesületi csónakot használni a horgászat ideje alatt.

Behúzás kizárólag elektromos csónakmotor használatával lehetséges a partra merőlegesen a szomszéd horgász zavarása nélkül. Oldalra eltérni csak a horgászhelyen belül szabad.

Szonár használata a hatályos halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény, valamint a végrehajtására kiadott rendeleteknek megfelelően engedélyezett a horgászhely határain belül.

A bojlis jeggyel rendelkező horgász a Lőrintei viztározón csak horgászatra jogosító állami horgászjegy, személyi azonosításra alkalmas arcképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél), valamint az elábbi működő felszerelések rendelkezésre állása esetén kezdheti meg a horgászatot:

 • sűrű szövésű, nagyméretű merítőháló (min.100x100cm)
 • vastag, párnázott, oldalfallal rendelkező, min.100 cm hosszú matrac vagy bölcső
 • horogszabadításra alkalmas csipesz, fogó
 • sebfertőtlenítő,
 • mérlegelő
 • pontos halmérleg,
 • lámpa,
 • toll

Fent leírt felszerelésekkel minden területi jegyet váltó horgásznak rendelkeznie kell, s azokat jegyváltásakor kötelezően be kell tudni mutatni. A hiányossággal rendelkező horgász a horgászatot nem kezdheti meg!

Horgászni 2 bottal azon 1-1 db horoggal lehetséges.

A tóra érkező vendéghorgászok csak abban az esetben ülhetnek egymás mellé, ha a csapat minden tagja bojlis jegyet vált. Ellenkező esetben a nem bojlis jegyet váltó személy(ek)nek a halőr által megjelölt helyen kell folytatnia a horgászatot.

Bojlis horgászat során a fonott főzsinór és fonott előtétzsinór használata tilos! Monofil előtétzsinór használata engedélyezett. Ólombetétes zsinór (leadcore) használata egy méterig engedélyezett. Fonott zsinór csak a horogelőke elkészítéséhez használható.

A szereléket úgy kell összeállítani, hogy a zsinór esetleges szakadása után a hal ne szenvedjen sérülést (ólom elhagyó szerelék).

Halfogási célú használata során a halfogásra alkalmas horgászkészségét felügyelet nélkül hagyni, a felügyeletet másra bízni tilos. Ha a horgász a horgászhelyét elhagyja, abban az esetben a horgászkészséget halfogásra alkalmatlan állapotba kell hozni, a végszereléket ki kell venni a vízből.

A halat a parton csak a fotózás ideje alatt, folyamatos locsolás mellett lehet kint tartani!

A halat lekötni szigorúan TILOS!

A halak fényképezése kizárólag guggoló vagy térdelő magasságban, maximum 50 cm-re a talajtól, a pontymatrac felett lehetséges. Az álló testhelyzetben történő fotózás TILOS!

A kifogott halakat bármilyen jelzéssel ellátni, megjelölni, megcsonkítani szigorúan tilos!

A 15 kg feletti példányokat minden esetben jelezni kell a szolgálatos halőrnek.

A területen a tűzgyújtás csak az arra kijelölt helyen engedélyezett. Ez alól kivételt képez a gázpalack és gázzsámoly használata.

Az autók és horgászfelszerelések a járművek közlekedését nem akadályozhatják. A gépjárművek csak a parttal párhuzamosan parkolhatnak.

A horgászat csendes tevékenység, kérjük, a horgászat során ne zajongjon, a többi horgász kikapcsolódását ne zavarja! Bármilyen zene, vagy rádióadás hallgatása csak halkan vagy fejhallgatóval történhet. Alkoholos befolyásoltság, a többi horgász zavarása esetén a horgászat folytatása megtiltható, a terület elhagyására való felszólítás mellett.

Kérjük, hogy a területen a horgászat során az élővilágot ne bolygassa! Tilos a partszéli növényzet irtása, új beálló kialakítása, valamint a meglévők szélesítése. Kérjük, a part menti fák, cserjék ágait ne törje le, ne vágja ki!

A természeti értékek védelme mellett kérjük, fordítson kiemelt figyelmet a környezet védelmére is! Tilos szemetelni és tilos a horgászat megkezdése szemetes helyen. Szemétnek számít a szotyola- és tökmaghéj, valamint a cigarettacsikk is, így azok eldobása is tilos. A hulladékot kérjük, vigye magával a horgászat befejezését követően. A horgász köteles a horgászhelyet tisztán hátrahagyni. Tilos a víz, vagy a vízpart bármilyen szennyezése is. A víz szennyezésének számít az állati eredetű hulladék, valamint minden romlott, penészes etetőanyag, az élővilág számára felvehetetlen anyag vagy csali vízbe dobása, az etetőanyagon és csalin kívül bármilyen anyag vízbe juttatása.

A területen az üzemeltető által készített fotókat annak kiadványaiban, termékein korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja. A horgászrendben nem szabályozott kérdésekben a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló hatályos törvény, valamint a végrehajtására kiadott rendeletek irányadók.

A tározó üzemeltetőjének halászati őrei és társadalmi halőrei a hatályos jogszabályok alapján jogosultak a horgász okmányainak, zsákmányának, felszerelési tárgyainak, csomagjainak és gépkocsijának ellenőrzésére. A halászati őröket és társadalmi halőröket hatósági feladatot ellátó személyként fokozott jogi védelem illeti meg, intézkedéseik kötelező érvényűek. A halászati őr a területen teljes jogkörrel intézkedhet, vitás kérdésekben az ő álláspontja a döntő. Kérjük, segítse Ön is munkájukat!

A területi jegyek megváltásával a tulajdonosa tudomásul veszi, hogy róla horgászati tevékenysége, annak ellenőrzése kapcsán a halőrzési és halvédelmi feladatok ellátása közben a jogosult által fénykép, mozgókép és hangfelvétel készülhet. Az ellenőrzés során készült felvételeket a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük.

A halgazdálkodásra jogosult a szabályszegés elkövetőjétől a területi jegyét kártérítés nélkül bevonhatja, illetve a vonatkozó rendelkezések szerint további szankciókkal sújthatja.

A jelen horgászrendben rögzített szabályok megszegése a területi engedély azonnali visszavonását vonja maga után. A fegyelmi szabályzatra a 314/2014 (XII. 12.) Kormányrendelet tételei, illetve az üzemeltető fegyelmi szabályzata irányadó.

Halőr: +36/20/551-3616

Verseny és eseménynaptár
július 2019
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jún   aug »
Nálunk fogták
Google találati lista

A Google találati listája szerint, az oldalunkra érkezők legtöbben ezt keresték: horgásztó, bojlizás, bojlis tó, bojlis verseny, lőrintei horgásztó, lőrintei tó, Lőrintei-víztározó, Lőrintei-tavi Horgászegyesület,  versenyhorgászat, pontyhorgászat, bojlis ponythorgászat

A belső keresési lista szerint a legtöbbet keresett kifejezések: bojlizás, csónakhasználat, horgászhely foglalás, bojlis versenyek, Lőrinte tavi horgászversenyek

 

Legújabb hírek, aktualitások
 • 46 órás házi verseny választható helyei

  46 órás házi verseny választható helyei

  Tisztelt Horgásztársak! Alább megtekinthetők az idei 46 órás házi horgászverseny kijelölt helyei. Arra kérünk mindenkit, hogy készítsenek maguknak egy listát …
 • Ponty telepítés – kis és nagy tó

  Ponty telepítés – kis és nagy tó

  Tisztelt Horgásztársak! 2019. április 24-én a nagy tóba 1040 kg, a kis tóba pedig 500 kg 3 nyaras ponty került …
 • Áprilisi irodai ügyintézési időpontok változása

  Áprilisi irodai ügyintézési időpontok változása

  Tisztelt Horgásztársak! Halaszthatatlan teendők miatt a 2019. áprilisi irodai ügyintézési időpontok az alábbiak szerint módosulnak: 2019. április 10. (szerda), 08:00 …
 • Ponty telepítés – nagy tó

  Ponty telepítés – nagy tó

  Tisztelt Horgásztársak! 2019. április 04-én 1000 kg 3 nyaras ponty került telepítésre a nagy tóba.
 • Kis tó lezárás

  Kis tó lezárás

  Tisztelt Horgásztársak! A kis tavon megrendezésre kerülő bojlis horgászverseny miatt 2019. április 06. 16:00 órától április 11. 14:00 óráig horgászni …
Heti verseny és esemény ajánló
Elérhetőség

Lőrintei-tavi Horgászegyesület

8400 Ajka, Diófa u. 2/B.
Bankszámlaszám: OTP Bank, 11748038-20103088
Adószám: 18913103-1-19

IRODAI NYITVATARTÁS ÉS ÜGYINTÉZÉS

2019. JANUÁR 14-TŐL MÁRCIUS 31-IG

MINDEN HÉTEN HÉTFŐN ÉS SZERDÁN
08:00 – 15:30 ÓRÁIG

2019. ÁPRILIS 01-TŐL ÁPRILIS 30-IG

MINDEN HÉTFŐN
11:00 – 15:00 ÓRÁIG

Tudta Ön, hogy …

Az Ajka mellett található Lőrintei-víztározó a Közép-Dunántúl egyik kevésbé ismert, de nagy halakat rejtő, kellemes kikapcsolódást nyújtó, szép, gondozott környezetű horgásztava.

A víztározó 26 hektáros, egy kisebb felső, és egy nagyobb, mélyebb alsó tóból áll. Mindkét tavat évente többször intenzíven telepítjük. A tavak mélysége 2-5 méter közötti.

Vize rendkívül tiszta, utánpótlását a bányák által kiemelt karsztvíz biztosítja. A jó vízminőséget mutatja, hogy a változatos halfauna mellett sok kagyló és folyami rák él a tóban.

Tovább

Lőrintei tó a facebookon!
Adó 1 %

A Lőrintei-tavi Horgászegyesület (8400 Ajka, Diófa u. 2/B.) köszönetet mond valamennyi támogatójának, akik személyi jövedelemadójuk 1%-át egyesületünk részére felajánlották. Kérjük továbbra is, támogassák horgászegyesületünket.

Adószámunk: 1-8913103-1-19
Lőrintei-tavi HE. Számlaszám: 11748038-20103088

Lőrintei-tavi Horgászegyesület | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Lőrintei-tavi Horgászegyesület

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Adatkezelési tájékoztató

2000 - 2019 © Lőrintei Horgásztó