Bojlis horgászrend

Bojlis jegyet csak érvényes állami horgászjegy, valamint az előírt, személyi azonosításra szolgáló okmányok és halfogásra alkalmas, működő felszerelések megléte esetén adunk ki!

Bojlis horgászatra március 15-től november 30-ig (ettől a vezetőség rossz időjárás esetén eltérhet), a hét minden napján lehetőség van a kijelölt vendég horgászhelyeken, valamint az egyesületi tagokkal (horgászhely tulajdonosokkal) és a halőrrel előzetesen egyeztetett horgászállásokon.

Bojlis horgászjeggyel horgászni nem csak a bojlis horgászatra kijelölt, számozott vendég horgászhelyeken lehetséges. A további horgászhelyek tulajdonosával és a halőrrel való előzetes egyeztetést követően is engedélyezett a bojlis horgászat.

A tavon a nagy gáttal párhuzamosan maxmálisan 100 m-ig lehet elhelyezni szereléket és bóját. A nem a tó közepére merőleges parti helyeken a szomszédos horgászok zavarása nélkül kell a szereléket vízbe juttatni. A bójázást minden esetben a halőrrel.

A számozott vendég horgászhelyeken szektor bója jelzi a meghorgászható távolságot és szélességet.

A számozott horgászhelyek előzetes foglalására van lehetőség. Amennyiben a horgász előre nem foglal horgászhelyet, úgy tudomásul veszi, hogy horgásznia csak a tervezett horgászat teljes időtartamára szabad helyeken, a halőrrel egyeztetve szabad.

Éjszaka és rossz látási körülmények között a horgászhely folyamatos, távolról is jól látható, ugyanakkor a többi horgász és az élővilág számára nem zavaró megvilágítása kötelező.

Az etetett, illetve horgászott helyeket ”H” vagy dőlő bójákkal lehet megjelölni, melyeket a horgászat végeztével el kell távolítani!

Csónak használata helykeresés, a szerelék csónakból történő bejuttatása, etetés, és fárasztás céljából engedélyezett! Etetőhajó mind etetésre, mind a szerelék bejuttatására használható. A csónakhasználatra, a vízen való tartózkodásra külön szabályzat érvényes.

A tóra érkező bojlis vendéghorgász köteles saját, vagy egyesületi csónakot használni a horgászat ideje alatt.

Behúzás kizárólag elektromos csónakmotor használatával lehetséges a partra merőlegesen a szomszéd horgász zavarása nélkül. Oldalra eltérni csak a horgászhelyen belül szabad.

Szonár használata a hatályos halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény, valamint a végrehajtására kiadott rendeleteknek megfelelően engedélyezett a horgászhely határain belül.

A bojlis jeggyel rendelkező horgász a Lőrintei viztározón csak horgászatra jogosító állami horgászjegy, személyi azonosításra alkalmas arcképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél), valamint az elábbi működő felszerelések rendelkezésre állása esetén kezdheti meg a horgászatot:

 • sűrű szövésű, nagyméretű merítőháló (min.100x100cm)
 • vastag, párnázott, oldalfallal rendelkező, min.100 cm hosszú matrac vagy bölcső
 • horogszabadításra alkalmas csipesz, fogó
 • sebfertőtlenítő,
 • mérlegelő
 • pontos halmérleg,
 • lámpa,
 • toll

Fent leírt felszerelésekkel minden területi jegyet váltó horgásznak rendelkeznie kell, s azokat jegyváltásakor kötelezően be kell tudni mutatni. A hiányossággal rendelkező horgász a horgászatot nem kezdheti meg!

Horgászni 2 bottal azon 1-1 db horoggal lehetséges.

A tóra érkező vendéghorgászok csak abban az esetben ülhetnek egymás mellé, ha a csapat minden tagja bojlis jegyet vált. Ellenkező esetben a nem bojlis jegyet váltó személy(ek)nek a halőr által megjelölt helyen kell folytatnia a horgászatot.

Bojlis horgászat során a fonott főzsinór és fonott előtétzsinór használata tilos! Monofil előtétzsinór használata engedélyezett. Ólombetétes zsinór (leadcore) használata egy méterig engedélyezett. Fonott zsinór csak a horogelőke elkészítéséhez használható.

A szereléket úgy kell összeállítani, hogy a zsinór esetleges szakadása után a hal ne szenvedjen sérülést (ólom elhagyó szerelék).

Halfogási célú használata során a halfogásra alkalmas horgászkészségét felügyelet nélkül hagyni, a felügyeletet másra bízni tilos. Ha a horgász a horgászhelyét elhagyja, abban az esetben a horgászkészséget halfogásra alkalmatlan állapotba kell hozni, a végszereléket ki kell venni a vízből.

A halat a parton csak a fotózás ideje alatt, folyamatos locsolás mellett lehet kint tartani!

A halat lekötni szigorúan TILOS!

A halak fényképezése kizárólag guggoló vagy térdelő magasságban, maximum 50 cm-re a talajtól, a pontymatrac felett lehetséges. Az álló testhelyzetben történő fotózás TILOS!

A kifogott halakat bármilyen jelzéssel ellátni, megjelölni, megcsonkítani szigorúan tilos!

A 15 kg feletti példányokat minden esetben jelezni kell a szolgálatos halőrnek.

A területen a tűzgyújtás csak az arra kijelölt helyen engedélyezett. Ez alól kivételt képez a gázpalack és gázzsámoly használata.

Az autók és horgászfelszerelések a járművek közlekedését nem akadályozhatják. A gépjárművek csak a parttal párhuzamosan parkolhatnak.

A horgászat csendes tevékenység, kérjük, a horgászat során ne zajongjon, a többi horgász kikapcsolódását ne zavarja! Bármilyen zene, vagy rádióadás hallgatása csak halkan vagy fejhallgatóval történhet. Alkoholos befolyásoltság, a többi horgász zavarása esetén a horgászat folytatása megtiltható, a terület elhagyására való felszólítás mellett.

Kérjük, hogy a területen a horgászat során az élővilágot ne bolygassa! Tilos a partszéli növényzet irtása, új beálló kialakítása, valamint a meglévők szélesítése. Kérjük, a part menti fák, cserjék ágait ne törje le, ne vágja ki!

A természeti értékek védelme mellett kérjük, fordítson kiemelt figyelmet a környezet védelmére is! Tilos szemetelni és tilos a horgászat megkezdése szemetes helyen. Szemétnek számít a szotyola- és tökmaghéj, valamint a cigarettacsikk is, így azok eldobása is tilos. A hulladékot kérjük, vigye magával a horgászat befejezését követően. A horgász köteles a horgászhelyet tisztán hátrahagyni. Tilos a víz, vagy a vízpart bármilyen szennyezése is. A víz szennyezésének számít az állati eredetű hulladék, valamint minden romlott, penészes etetőanyag, az élővilág számára felvehetetlen anyag vagy csali vízbe dobása, az etetőanyagon és csalin kívül bármilyen anyag vízbe juttatása.

A területen az üzemeltető által készített fotókat annak kiadványaiban, termékein korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja. A horgászrendben nem szabályozott kérdésekben a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló hatályos törvény, valamint a végrehajtására kiadott rendeletek irányadók.

A tározó üzemeltetőjének halászati őrei és társadalmi halőrei a hatályos jogszabályok alapján jogosultak a horgász okmányainak, zsákmányának, felszerelési tárgyainak, csomagjainak és gépkocsijának ellenőrzésére. A halászati őröket és társadalmi halőröket hatósági feladatot ellátó személyként fokozott jogi védelem illeti meg, intézkedéseik kötelező érvényűek. A halászati őr a területen teljes jogkörrel intézkedhet, vitás kérdésekben az ő álláspontja a döntő. Kérjük, segítse Ön is munkájukat!

A területi jegyek megváltásával a tulajdonosa tudomásul veszi, hogy róla horgászati tevékenysége, annak ellenőrzése kapcsán a halőrzési és halvédelmi feladatok ellátása közben a jogosult által fénykép, mozgókép és hangfelvétel készülhet. Az ellenőrzés során készült felvételeket a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük.

A halgazdálkodásra jogosult a szabályszegés elkövetőjétől a területi jegyét kártérítés nélkül bevonhatja, illetve a vonatkozó rendelkezések szerint további szankciókkal sújthatja.

A jelen horgászrendben rögzített szabályok megszegése a területi engedély azonnali visszavonását vonja maga után. A fegyelmi szabályzatra a 314/2014 (XII. 12.) Kormányrendelet tételei, illetve az üzemeltető fegyelmi szabályzata irányadó.

Halőr: +36/20/551-3616

Verseny és eseménynaptár
május 2019
hkscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« ápr   jún »
Nálunk fogták
Google találati lista

A Google találati listája szerint, az oldalunkra érkezők legtöbben ezt keresték: horgásztó, bojlizás, bojlis tó, bojlis verseny, lőrintei horgásztó, lőrintei tó, Lőrintei-víztározó, Lőrintei-tavi Horgászegyesület,  versenyhorgászat, pontyhorgászat, bojlis ponythorgászat

A belső keresési lista szerint a legtöbbet keresett kifejezések: bojlizás, csónakhasználat, horgászhely foglalás, bojlis versenyek, Lőrinte tavi horgászversenyek

 

Legújabb hírek, aktualitások
 • Ponty telepítés – kis és nagy tó

  Ponty telepítés – kis és nagy tó

  Tisztelt Horgásztársak! 2019. április 24-én a nagy tóba 1040 kg, a kis tóba pedig 500 kg 3 nyaras ponty került …
 • Áprilisi irodai ügyintézési időpontok változása

  Áprilisi irodai ügyintézési időpontok változása

  Tisztelt Horgásztársak! Halaszthatatlan teendők miatt a 2019. áprilisi irodai ügyintézési időpontok az alábbiak szerint módosulnak: 2019. április 10. (szerda), 08:00 …
 • Ponty telepítés – nagy tó

  Ponty telepítés – nagy tó

  Tisztelt Horgásztársak! 2019. április 04-én 1000 kg 3 nyaras ponty került telepítésre a nagy tóba.
 • Kis tó lezárás

  Kis tó lezárás

  Tisztelt Horgásztársak! A kis tavon megrendezésre kerülő bojlis horgászverseny miatt 2019. április 06. 16:00 órától április 11. 14:00 óráig horgászni …
 • Irodai ügyintézés 2019. áprilisban

  Irodai ügyintézés 2019. áprilisban

  Tisztelt Horgásztársak! Az ügyintézés 2019. áprilisban a következők szerint alakul: 2019. április 10-én szerdán, 08:00 – 12:00 óráig2019. április 17-én …
Heti verseny és esemény ajánló
Elérhetőség

Lőrintei-tavi Horgászegyesület

8400 Ajka, Diófa u. 2/B.
Bankszámlaszám: OTP Bank, 11748038-20103088
Adószám: 18913103-1-19

IRODAI NYITVATARTÁS ÉS ÜGYINTÉZÉS

2019. JANUÁR 14-TŐL MÁRCIUS 31-IG

MINDEN HÉTEN HÉTFŐN ÉS SZERDÁN
08:00 – 15:30 ÓRÁIG

2019. ÁPRILIS 01-TŐL ÁPRILIS 30-IG

MINDEN HÉTFŐN
11:00 – 15:00 ÓRÁIG

Tudta Ön, hogy …

Az Ajka mellett található Lőrintei-víztározó a Közép-Dunántúl egyik kevésbé ismert, de nagy halakat rejtő, kellemes kikapcsolódást nyújtó, szép, gondozott környezetű horgásztava.

A víztározó 26 hektáros, egy kisebb felső, és egy nagyobb, mélyebb alsó tóból áll. Mindkét tavat évente többször intenzíven telepítjük. A tavak mélysége 2-5 méter közötti.

Vize rendkívül tiszta, utánpótlását a bányák által kiemelt karsztvíz biztosítja. A jó vízminőséget mutatja, hogy a változatos halfauna mellett sok kagyló és folyami rák él a tóban.

Tovább

Lőrintei tó a facebookon!
Adó 1 %

A Lőrintei-tavi Horgászegyesület (8400 Ajka, Diófa u. 2/B.) köszönetet mond valamennyi támogatójának, akik személyi jövedelemadójuk 1%-át egyesületünk részére felajánlották. Kérjük továbbra is, támogassák horgászegyesületünket.

Adószámunk: 1-8913103-1-19
Lőrintei-tavi HE. Számlaszám: 11748038-20103088

Lőrintei-tavi Horgászegyesület | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Lőrintei-tavi Horgászegyesület

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Adatkezelési tájékoztató

2000 - 2019 © Lőrintei Horgásztó